Onze Vrienden genieten enkele privileges, zoals het bijwonen van de generale repetitie.
Wilt u ook vriend worden? Of wilt u meer weten over ons Vriendenprogramma? Kijkt u dan op de site onder het menu "Vrienden...". 

Onze site maakt gebruik van cookies. Daarmee kunnen we het gebruik van de website analyseren.

Indien u de instelling van uw browser niet wijzigt gaat u akkoord met het gebruik van cookies door onze website. Lees meer...

Akkoord

Gemeentelijke erepenning voor Stichting Heusden-Vesting Klassiek

De Stichting Heusden-Vesting Klassiek heeft vrijdag 22 april 2011 de erepenning van de gemeente Heusden ontvangen.
Het college van Heusden heeft de Stichting de gemeentelijke onderscheiding toegekend vanwege het tienjarig jubileum van de uitvoering van de Matthäus Passion in Heusden.

Het college is van mening dat met de jaarlijkse muziekuitvoeringen in Passie- en Kersttijd in Heusden een traditie van kwalitatief hoogstaande concerten is opgebouwd. Een traditie die inmiddels landelijke faam heeft opgebouwd.

Met deze klassieke concerten krijgt Heusden nog meer bekendheid; niet alleen toeristen, maar ook liefhebbers van klassieke muziek worden naar de vesting getrokken. De promotionele waarde van deze evenementen is groot en van hoog niveau. De organisatie zet de gemeente Heusden op de kaart door de grote positieve uitstraling naar de regio en het land.

De Stichting Heusden-Vesting Klassiek telt een grote groep lokale vrijwilligers, die zich inzet voor een cultureel klimaat waarin kennis gemaakt kan worden met het muzikale erfgoed dat de Paas- en Kerstviering kenmerkt.

De erepenning werd door burgemeester Henk Willems in de Grote of Catharijnekerk in de vesting Heusden uitgereikt, voorafgaand aan de uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag .

 

Tekst: Heusden in Beeld
Foto's: Dick Buskermolen